Pazartesi, Şubat 01, 2010

çocuk bere ve hırka anlatımı

Yapılışı:ARKA: 63 ilmek başlanır, modelli örgü ile örgüye devam edilir. Kol kesimi yapmadan beden boyu 35 cm’de arka yaka ortasından 14 ilmek kesilir, toplam 37 cm olana kadar yanlarından her sırada 4′er ilmek kesilip, omuzlarda kalan ilmekler bir defada kesilip bitirilir.
ÖN: 37 ilmek başlanır, ön bant 6 ilmek 1+1 lastik örülüp diğer ilmekler modelli örgü ile örülür. Beden boyu 28 cm’de ön yaka için önce 6 ilmek daha sonra omuz hizasına kadar her sırada l’er ilmek kesilip omuzlarda kalan ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. Diğer ön parça örülürken ön bantta eşit aralıklarla 6 ilik açılır.
KOL: 43 ilmek başlanır, 2 sıra 1+1 lastik örülür. Lastik üstü modelli örgü ile devam edilir. | 59 ilmek olana dek yanlardan ara ara ilmek artışı yapılır. Kol boyu 26 cm’de ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.
YAKA: Yaka etrafından şişe 84 ilmek toplanarak 3 cm çift lastik örülür. (Çift lastik: Düz r ilmekler örülmeden alınıp, ters ilmekler örü- ] lür. Her sırada düz ilmekler örülmeden alınıp, ters ilmekler.) /pP
BERE: 56 ilmek başlanır, 2 sıra 1+1 lastik j örülüp, lastik üstünde aralıklı 4 ilmek art- | j tırılarak 60 ilmeğe ulaşılır. 11 cm düz örülür. m Daha sonra 2 sırada bir 4 kez eşit aralıklar-II la 3 ilmek birlikte örülüp kesilir. 28 ilmek ■ kalınca 6 sıra düz örülüp tepede 3 ilmek |P kalana dek l’er ilmek kesilir. Ucuna püskül yapılır.
ÖRGÜ MODELİ:1 ters 1 düz ı örülür. Arka sırada düzler bol i olarak örülmeden boş alınır. İgl iki sırada bir, bu işlem kaydırı-ak yapılır. (Bir sıra önceki boş alınan 2 düz ilmeğin arasındaki düz ilmek boş alınarak kaydırma yapılır.)


RESİMLERE TIKLAYARAK BÜYÜK HALLERİNİ GÖREBİLİRSİNİZ
AYRICA SAYFANIN SAĞ BAŞINDAKİ GOOGLE DANTELMODELLER GRUBUZA MAİLİNİZ İLE ÜYE OLURSANIZ TÜM EKLENEN MODELLER ANINDA MAİLİNİZE GELECEKTİR

Hiç yorum yok: