Çarşamba, Mart 24, 2010

yuvarlak örgüden yelek yapımı

lak örgüden yelek yapımı



Yuvarlak bir modelden nasıl yelek olur? Püf noktası ise kol kesimi... İlk önce 5 zincir çekerek kapatılıp bir yuva oluşturulur. Tığ numarası 5 Yünler ise Nako Colormatik. Yuva oluşturduktan sonra içerisi 20 adet ikili trabzan ile doldurulur. Doldurultuktan sonra motif oluşumu; 3 zincir ile çıkılır. Tekrar 3 zincir çekilir, 3 ikili trabzan ile tamamlanır. Her sırada aynı işlemleri yaparak 30 sıra yapılır. Arttırmalar ise; 4. 5. 9. 11. 16. 22. sıralar da yaptığımız 3 lü trabzan lar aynı sırada (yanyana) 2 kez yapılır.



Kolları yapabilmek için ilk aşama kol yerlerini düzgün ve dikkatli bir biçimde belirlemeniz. Belirlenen yerleri makasla keserek açınız. (Korkmayın herhangi bir atma meydana gelmiyor) Kol kesimi yerlerine biye yapmak için ise ; 10 ilmek düz örgü başlanır.(Şiş numarası 5) Düz örgü başladıktan sonra baştan ve sondan eksilterek kol oyuntusu kadar örülür. Ve dikilerek tamamlanır.
RESİMLERE TIKLAYARAK BÜYÜK HALLERİNİ GÖREBİLİRSİNİZ
AYRICA SAYFANIN SAĞ BAŞINDAKİ GOOGLE DANTELMODELLER GRUBUZA MAİLİNİZ İLE ÜYE OLURSANIZ TÜM EKLENEN MODELLER ANINDA MAİLİNİZE GELECEKTİR

Hiç yorum yok: