Recent Posts

English French German Italian Japanese Chinese Russian Spanish
Bumerang - Yazarkafe

Çarşamba, Mart 24, 2010

lak örgüden yelek yapımı



Yuvarlak bir modelden nasıl yelek olur? Püf noktası ise kol kesimi... İlk önce 5 zincir çekerek kapatılıp bir yuva oluşturulur. Tığ numarası 5 Yünler ise Nako Colormatik. Yuva oluşturduktan sonra içerisi 20 adet ikili trabzan ile doldurulur. Doldurultuktan sonra motif oluşumu; 3 zincir ile çıkılır. Tekrar 3 zincir çekilir, 3 ikili trabzan ile tamamlanır. Her sırada aynı işlemleri yaparak 30 sıra yapılır. Arttırmalar ise; 4. 5. 9. 11. 16. 22. sıralar da yaptığımız 3 lü trabzan lar aynı sırada (yanyana) 2 kez yapılır.



Kolları yapabilmek için ilk aşama kol yerlerini düzgün ve dikkatli bir biçimde belirlemeniz. Belirlenen yerleri makasla keserek açınız. (Korkmayın herhangi bir atma meydana gelmiyor) Kol kesimi yerlerine biye yapmak için ise ; 10 ilmek düz örgü başlanır.(Şiş numarası 5) Düz örgü başladıktan sonra baştan ve sondan eksilterek kol oyuntusu kadar örülür. Ve dikilerek tamamlanır.
RESİMLERE TIKLAYARAK BÜYÜK HALLERİNİ GÖREBİLİRSİNİZ
AYRICA SAYFANIN SAĞ BAŞINDAKİ GOOGLE DANTELMODELLER GRUBUZA MAİLİNİZ İLE ÜYE OLURSANIZ TÜM EKLENEN MODELLER ANINDA MAİLİNİZE GELECEKTİR
Tepkiler:

0 yorum:

Unordered List

Blog Archive

Social Icons

Featured Posts

Most selected posts are waiting for you. Check this out

Followers

Text

Featured Posts

sponsor bağlantılar

Comments

Recent Posts

Popular Posts

Sponsor bağlantılar

ÖRGÜVİDEOLARI

Text Widget