Pazar, Şubat 05, 2012

Tış işi sık iğne kaydırma ve basit brit

SIK İĞNE
KAYDIRMA
Tığı zincirin sondan bir önceki ilmeğine sokun, yumaktan gelen ipliği yakalayın, hem zincir ilmeğinin, hem de tığın üstünde bulunan ilmeğin içinden geçirip çekin. Bu işlemi zincirin bütün ilmekleriyle tekrarlayın. Bu iş örgüleri tamamlamada retuş olarak ve daha ileride göreceğimiz gibi, yuvarlak örgüleri bitirmede kullanılır.
cepli dolap
SIK İĞNE -1
Tığı zincirin sondan bir önceki ilmeğine sokun, ipliği yakalayın ve zincir halkasından geçirip çekin. Böylece tığın üstünde iki ilmeğiniz olacak.

SIK İĞNE - 2
İpliği yeniden yakalayın ve tığın üstündeki iki ilmekten birden geçirip çekin.
Bu işlemi zincirin bütün ilmekleriyle tekrarlayın.Zincirin sonuna gelince örgüyü öbür yana çevirin ve
ikinci sırayı örmeğe başlamadan önce örgünün kenarı büzülüp «çekmesin» diye bir ilmek zincir atm.
Böyle bir süre sık iğne yapın,ipliği fazla germeyin ki ilmekler yumuşak olsun, tığ kolayca girip çıksın.
Unutmayın ki tığı ilmeğe batırmak denildiği zaman, eğer başka bir özel bilgi verilmemişse, tığı ilmeğin iki ipinin altından geçirmeniz gerekir.


BÜKÜMLÜ SIK İĞNE
Yumaktan gelen ipi ters alın, yani tığı alttan değil de üstten geçirip yakalayın.


YARIM BRIT
Zincir çektikten sonra yumaktan gelen ipi alttan yakalayın, tığı zincirdeki son ilmeğe batırm, ipliği yeniden yakalayın ve zincir ilmeğinin içinden çekip çıkarın, ipliği bir kere daha yakalayın ve tığın üstünde meydana gelmiş olan üç ilmekten çekip çıkarın, işlemi tamamlamış oldunu

BASİT BRİT -1
Yumaktan gelen ipi yakalayın, tığı zincirdeki ilmeğe sokun, yine ipliği yakalayıp zincir ilmeğinin içinden geçirin. Böylece tığın üzerinde üç ilmek meydana gelecek. İpliği bir kere daha yakalayın ve tığın üstündeki ilk iki ilmekten çekip çıkarın, şimdi tığın üzerinde iki ilmek kalıyor

BASİT BRİT - 2
Yeniden ip atın ve bu defa tığın üstündeki son iki ilmeğin içinden çekip çıkarın işlemi tamamlamış oldunuz.

Hiç yorum yok: