Cumartesi, Mart 10, 2012

Tığ işi Örme kasket yapılışı (anlatımlı

Yapılışı :
altı zincir cekiyoruz . birlestirip halka yapiyoruz .iki zincir cekip 16 tane trabzan yapıyoruz ,ve ucunu yine sık iğne ile birlestiriyorsunuz.
ikinci sırada her trabzana iki tane trabzan yapilip sayi 32 olacak fakat püf nokta bir trabzana ustten batilacak diger yanindakine alttan batilacak , simdi iki zincir cekip ikinci sirayi yapiyoruz . ilk trabzana ustten batip ilk trabzani olusturuyoruz , ayni yere tekrar batarak bi tane daha trabzan yapiyoruz boylece 1 trabzan 2 tane olmus oluyor ,diger trabzana alttan batiyoruz ayni sekilde iki tane alttan trabzan yapıyoruz , sırayi bu sekilde bitiriyoruz .
üçüncü.sırada iki zincir cekip ustten aldigimiz trabzanlari yine ustten yapiyoruz 2 tane . alttan aldıgimiz trabzana geciyoruz yanlız bu defa alttan aldıgimiz ilk trabzanı aynı yere iki defa trabzan yaparak ikiliyoruz .Yanındaki diger alt trabzanıda tek örüyoruz .Böylece üç tane alttan trabzan olusuyor.Sonra üstten alınan trabzanlar diye bu sekilde devam ediyoruz .
Bundan sonraki sıralarda alttan alınan trabzanlarda bu sekilde artırma yaparak devam ediyoruz ama ustteki trabzanlar hep iki tane kalacak onlarda artırma olmayacak .Ta ki alttan alınan trabzanların sayısı on olana kadar devam ediyoruz .
Simdi basınıza ölcün küçükse bi sıra daha artırın onbir tane olsun trabzanlar , artırma islemi bitince artırmadan dört sıra onbir alt trabzanlı örün .Sonraki sırada ise alt trabzanları yaparken ilkini yani önceden artırdıklarınızı geri dönüs eksiltme yapmaya baslayın yani ilk trabzanı atlayıp ikinciden baslayarak gidin sırayı ,on trabzana düşürün .Bu sekilde alttan alınan trabzanlar altı ya dusene kadar devam edin , sonra tekrar basa geldiginizde kalan butun trabzanları ustten alma trabzan seklinde örün.
Kasketin yapılışı: Şapkayi ikiye katlayın , bir ucundan diger ucuna trabzanlarin ustune sık igne yapın yani ilmek almadan .Sonra elimizdeki o sert cisme gore eksiltmeler yaparak sıkigne seklinde örücez . Daha sonra ipi keselim bitirelim..Simdi kasket kisminin alt katini örücez .
Baslangic yerinden ilmek cıkararak sıkigne seklinde ayni ölcülerde bir kat daha yapicaz .
daha Sonra o sertcismi arasina koyup tıgla birlestiricez , yadaisteyen igne ilede birlestirebilir .
Resimlere tıklayarak büyük halini görebilirsiniz

Hiç yorum yok: