Cuma, Mart 30, 2012

Tığ işi yelek anlatımı

Model Adı/No: K298 Lame Yelek
Kullanılan İplikler: Lame,
Kullanılan Renkler:
4727M (2 Yumak),
Zorluk Derecesi: Orta
Tığ No: 3.0
Şiş No: Belirtilmemiş
Tığ Siş No: Belirtilmemiş
Beden: 36
Yaş Grubu: Yetişkin
Örgü Şekli: Zincir, 3’lü trabzan
Ek Malzemeler: 6 adet düğme
Resimlere tıklayarak büyük halini görebilirsiniz
 Modelin Yapılışı ARKA:
45 cm zincir çekilerek başlanır. Her bir zincire 1’er adet trabzan yapılarak 78 adet trabzana ulaşılır. Her sırada trabzan örülerek örgüye devam edilir. Beden boyu 24 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 3+2+1 trabzan kesilip, kalan 66 trabzanla örgüye devam edilir. Beden boyu 43 cm örülerek arka yaka kesimi için ortalanarak ortadaki 22 adet trabzan bir defada kesilir. Beden boyu 45 cm örülerek omuzlarda kalan 22’şer
ilmek bir defada kesilip, bitirilir.

ÖN:
Ön parçalar motifl erden yapılır.
1.sıra: 6 adet zincir çekilerek birleştirilir.
2.sıra: 5 adet zincir çekilip, 3 adet trabzan yapılarak hepsi bir defada toplanır. Bu şekilde 6 adet yaprak yapılarak motif bitirilir. Bir motif eklenerek başlanır, ön parçada etek ucuna sivrilik yapılır. Beden boyu 24 cm örülerek kol evi için bir taraftan 1’er motif eksiltilerek örgüye devam edilir. Beden boyu 26 cm örülerek yaka kesimi için ön ortadan 1 motif kesilip, sonraki sırada tekrar aynı yerden bir motif daha eksiltilir. Beden boyu 45 cm örülerek omuzlarda kalan motifler bitirilir. Diğer ön de aynı şekilde örülür.

DÜĞME:
6 adet zincir çekilir, başına iplik dolayarak dibine batılıp, tığda bekletilir. 8 kere aynı işlem tekrarlanarak hepsi bir defada çekilip, dibine batılır. 3 cm aralıklarla 6 adet brit yapılır. Düğmelerin karşılarına 10’ar zincir çekilerek biritler yapılır.

Hiç yorum yok: