Recent Posts

English French German Italian Japanese Chinese Russian Spanish
Bumerang - Yazarkafe

Çarşamba, Şubat 29, 2012

Tığ No: 3.5
Örgü Şekli: Sık iğne, trabzan, zincir Not: Bu özel elbise modelimizi yaparken ankonun malzeme ve renk numaralarını kullandık. Örneğimizin diyagramını anlatımımızın sonuna ekledik.
Yapılışı: BÜSTİYER BÖLÜMÜ YAPILIŞI: 3no.lu diyagram uygulanarak 2 adet örülür. Askılar 50′şer cm daha örülüp, bitirilir.
ETEK KISMI: Büstiyer olarak örülen iki motif yanyana getirilir, üzerine 1 no.lu diyagramın ilk 3 sırası 13 cm örülür, 4.sırasından itibaren 17 cm örülür. Etek kısmının genişlemesi için, diyagRanıdaki A ve B uygulanarak işaretlenen bölümlerin arasına önce; 2 zincir çekilir.
5 sıra örülüp 4′er, 5 sıra örüldükten sonra 6′şar adet zincir çekilerek örgüye devam edilir. Beden boyu büstiyerin alt kısmından itibaren 61 cm olduğunda diyagramdaki A ve B olarak işaretli kısım uygulanır, aralarına 4′er zincir çekilir. Toplam 8 cm örülüp, bitirilir.
OYA YAPILIŞI: Yaka etrafına ve askıların etrafına; alt sırada bulunan zincirin içine 1 sık iğne yapılır, yanındaki zincire geçilir, aynı yere batılarak 5 adet trabzan yapılıı, 3 zincir çekilir, avnı vere batılarak sık İğne yapılır, yanındaki zincire geçilir, aynı yere batılarak 5 adot İrabın yapılır, 3 zincir çekilir, nynı
yere batılarak sık iğne yapılır…şeklinde oya yapılır.
Diyagram:
Tepkiler:

0 yorum:

Unordered List

Blog Archive

Social Icons

Featured Posts

Most selected posts are waiting for you. Check this out

Followers

Text

Featured Posts

sponsor bağlantılar

Comments

Recent Posts

Popular Posts

Sponsor bağlantılar

ÖRGÜVİDEOLARI