Çarşamba, Şubat 29, 2012

Tığ işi elbise anlatımı

Tığ No: 3
Örgü Şekli: Trabzan, sık iğne, zincir, file örgü Not: Elbisemizi yaparken nakonun malzemelerini kullandık. Modelimizin diyagramı yazımızın sonunda yer almaktadır.
Yapılışı: ARKA: 46 cm zincir çekilir, her zincir üzerine 1 ‘er trabzan yapılır. Sonraki sıralarda her trabzan üzerine trabzan yapılarak örgüye devam edilir. Beden boyu 48 cm örülerek her iki taraftan 4 defa 1 ‘er cm eksiltilir. Beden boyu 70 cm olduğunda kol evi için her iki taraftan 4′er cm eksiltilir. Beden boyu 86 cm de arka ortasından 15 cııı’lik kışıma 1 sıra kafes örülür sonraki sırada kafes örülen yer yaka için bırakılarak örgüye 2 parça halinde devam edilir. Beden boyu 88 cm örülüp, bitirilir.
ÖN: 46 cm zincir çekilir, her zincir üzerine Ver trabzan yapılıı Sonraki sıralarda her trabzan üzerine trabzan yapılarak örgüye devam edilir. Beden boyu 45 cm dc örgü ortalanarak orta kısmına diyagramdaki model uygulanmaya başlanır. Model uygulanırken her iki tarafındaki traüzaıılar eksiltilir. Beden boyu 48 cm örülerek her iki taraftan 4 defa Ver cm eksiltme yapılır. Beden boyu 70 cm de diyagramın her iki tarafındaki 4′er cm trabzanlar kol evi için ayrılır. Diyagramdaki modelde bulunan yapraklarla örgüye devam edilir. Bedoıı boyu 80 cm olduğunda yaka için örgü ortalanır ve ortada 5 cm bırakılarak örgüye 2 parça halinde devam edilir. Beden boyu 88 cm de bitirilir.
Diyagram:

Hiç yorum yok: