Pazartesi, Şubat 01, 2010

çocuk bere anlatımı

Yapılışı:Yeşil örgü ipliği ile örgü şişine 98(102) ilmek atarak, 20 sıra 1/1 lastik örgü örün. 21. sıradan itibaren sırasıyla, 2 sıra kırmızı, 2(4) lacivert, 2 sıra beyaz 8 sra lacivert, 2 sıra beyaz, 8 sıra lacivert ve 2 sıra beyaz örgü ipliği ile düz örgü örün Devamında lacivert örgü ipliği ile 2(4) sıra düz örgü örün. Bere tepesini daraltabilmek için lacivert örgü ipliği ile 3.(5.) sırada ilk 11(13) ilmeği düz örgü örürn
Sıradaki ilmeklerden 2. ilmeği örgü yüzünden 1. ilmeğin önüne kaydırarak, 2 ilmeği 1 ilmek düz örün. Sonraki 2 ilmeği 1 ilmek düz örün. Böylece 2 ilmek eksilmiş olacaktır. “Sıradaki 20 ilmeği düz örgü örerek, ilmek kesme işlemini aynen tekrarlayın.” Tırnak içine alınan bölümü sıra boyunca 2 kez tekrarlayın. Kalan 11 (13) ilmeği düz örgü örün. Sıra sonunda toplam 8 adet ilmek eksilmiş olacaktır.
Sonraki her 2. sırada ilmek kesme noktalarından, aynı şekilde 8 kere 8 ilmek keserek örün. Son ilmek kesme işlemi tamamlandıktan sonra şişte toplam 26(30) ilmek kalacaktır. 1 sıra 2 ilmeği 1 ilmek düz örerek, örün. Sonra sonunda 13(15) ilmek kalacaktır. İlmekleri açık olarak şişten çıkarın. Açık ilmeklerin içinden tığı yardımı ile örgü ipliği geçirin.
Bitirme:Örgü tığı ve basit nakış iğne tekniklerini kullanarak, modelde olduğu gibi bel önündeki motifleri tamamlayın. Bere arka orta dikişini gizli dikiş ile birleştiriri. Bel tepesinde ilmekleri sıkıştırarak, ipliği sabitleyin. Bere ucundaki 1/1 lastik örgüyü ortasından içe doğru katlayın. Bere tersinde, örgü ucunu 1/1 lastik örgünün son sırasını gizli dikiş ile tutturun.


RESİMLERE TIKLAYARAK BÜYÜK HALLERİNİ GÖREBİLİRSİNİZ
AYRICA SAYFANIN SAĞ BAŞINDAKİ GOOGLE DANTELMODELLER GRUBUZA MAİLİNİZ İLE ÜYE OLURSANIZ TÜM EKLENEN MODELLER ANINDA MAİLİNİZE GELECEKTİR

1 yorum:

htttp://belguzarannne.blogspot.com dedi ki...

merhaba sık bır sapka teşekkürler