Çarşamba, Mart 24, 2010

S aÇ ÖRGÜLÜ burgulu hırka anlatımı



ARKA: 60 ilmek geçirilip 4 sıra tersten düz örgü üe örgülenip fantezi örgü ile devam edilir. 53 cm. de yanlardan, koltuk için 3,2,1 ve l’er ilmek eksiltilir. Koltuktan itibaren 20 cm. de bütün ilmekler bir defada kapatılır.
SAĞ ÖN: 35 ilmek geçirilip 4 sıra tersten düz örgü ile örgülenip fantezi örgü ile devam edilir. Toplam 48 cm. de örgünün sağ yanından, yaka için 4 sırada bir 10 defa l’er ilmek eksiltilir/Toplam 53 cm. de örgünün sol yanından koltuk için 3,2,1 ve l’er ilmek eksiltilir. Koltuktan itibaren 20 cm. de kalan ilmekler bir defada kapatılır. İkinci ön de aynı şekilde simetrik olarak örülür.
KOL: 35 ilmek geçirilip 4 sıra tersten düz örgü ile örgülenip, fantezi örgü ile devam edilir. Yanlardan 7 cm. de bir 5 defa l’er ilmek artırılır. Toplam 42 cm. de yanlardan koltuk için 3,2,8 defa l’er ilmek, ye 3 defa 2′şer ilmek eksiltilir. Kalan ilmekler bir defada kapatılır. İkinci kol da aynı şekilde örülür.
YAN BORDÜRLER: Arka kısmın yanlarından 40 sıra uzunluğunda 30 ilmek alınır ve 3 sıra tersten düz örgü ile örgülenip kesilir.
Önlere de aynı şekilde bordur yapılır.
HAZIRLANIŞI: Dikişler dikilir. (Re simde görüldüğü gibi iki açıklık bırakı larak dikilir). Kollar kapatılıp takılır Önlerden ve arka yakadan ilmekler ah narak tersten düz örgü ile örülür
RESİMLERE TIKLAYARAK BÜYÜK HALLERİNİ GÖREBİLİRSİNİZ
AYRICA SAYFANIN SAĞ BAŞINDAKİ GOOGLE DANTELMODELLER GRUBUZA MAİLİNİZ İLE ÜYE OLURSANIZ TÜM EKLENEN MODELLER ANINDA MAİLİNİZE GELECEKTİR

Hiç yorum yok: