Cumartesi, Mart 10, 2012

ENTRELAK atkı ve bere örneğİ YAPILIŞI

şişe iki ilmek atın her sırada hem başta hem sonda artırarak 32 ilmek olana kadar iki sıra ters iki sıra düz olarak örün .
diğer renge geçelim tekrar iki ilmek atalım şişe yine her sırada başta ve sonda artırarakonsekiz ilmek olana kadar iki ters iki düz örelim .ördüğümüz iki parçayıda aynı şişe takalım şimdi .aslında bu atkı misinalı şişle örülüyo ama ben sevmem misinalı şişi ondan normal şişle yapın .neden misina derseniz örerseniz anlıyıcaksınız ..şimdi diyelimki kahve ipi 18 kremide 32 ilmek yaptık kahveden örmeya başlıyoruz tam ortaya gelince bir ilmek kahve bir ilmekde kremi beraber örüyoruz .bu arada her başta bir artırma yapıyoruz.bu şekilde krem ip 14 ilmek olana kadar başta bir ilmek artırıyoz ortada iki ilmek bir örüyoz krem 14 olunca sıra geldi kremi örmeye….
krem ip şişin diğer başında kaldığını göreceksiniz. misinalı şişin önemi çıkıo ortaya biz normal şişle örmüştükyasiz şişteki örgüyü diğer şişe örmeden alın alınki krem ip elinize gelsin bu seferde kremi örüyoz bir artır ortada iki rengi bir ör taki kahve ip ondört olana kadar ….
uçlarında şekil bozukluğunu gidermek için;
kahve ve krem ip 25 25 ilmek olacak ve bu sefer artırdığımız yerden kesmeler başlıyıcak her baştan iki ilmeği bir örerek ve ortadada aynen iki ilmek bir örülerek devam edicez taki ilmekler bitene kadar …
Resimlere tıklayarak büyük halini görebilirsiniz

Hiç yorum yok: